Datça'ya Nasıl Gidilir?

Datça'ya Nasıl Gidilir?

Bu yazımızda Datça'ya nasıl gidilir üzerine alternatif yollarla deneyimleri aktaracağız.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Pegasus Hava Yolları ile belirlediğiniz uçuşunuzla Dalaman Havalimanına indikten sonra, ister araç kiralayarak rahat ve keyifli bir sürüşle ortalama 2.5 saatlik (160 km) bir yolculuk ile Datça'ya varabilirsiniz. Vaktiniz varsa yol üzerinde Dalyan'da mola verebilir ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan yaklaşık 2400 yıl öncesine dayanan Kaunos Antik Kenti gezerek kral mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu önemli mirasa ev sahipliği yapan Dalyan ve Köyceğiz Gölünün eşsiz manzarasında ufak bir gezinti de fena olmaz.

Sonrasında Gökova'da film sahnelerine set olan "Sevgi Yolu" veya "Aşıklar Yolu" olarak da bilinen okaliptus ağaçlarıyla çevrili yolda ufak bir nostaljik gezinti yapabilirsiniz. Buranın hikayesi de ayrı ilginçtir. Bir başka yazımızda yer vereceğiz :)

İkinci seçenek, transfer firmalarıyla önceden randevu alarak çok daha rahat bir yolculuk ile Datça'ya varabilirsiniz. Transfer Datça genellikle bizim tercih ettiğimiz firmadır. Güvenilir ve rahat bir seçenek olabilir. Önceden rezervasyon yaptırmayı ve teyitleşmeyi ihmal etmeyin.

Bir diğer seçenek ise, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı MUTTAŞ ile her uçuş için Dalaman Havalimanından Marmaris Otogarına sizi ulaştıracak otobüs seferleridir. Marmaris Otogarından da aktarma yaparak Datça'ya varabilirsiniz. Tavsiyemiz, uçuşunuz akşam geç saatte ise, Marmaris Otogardan servis saatlerini kontrol etmenizdir. Çok geç saatte servis bulunmayabilir. Sonra Marmaris Otogarda sabahlayıp, sabah ilk servis seferiyle Datça'ya ulaşma durumunda kalabilirsiniz. :)

Biz bu 3 yolu da denedik ve tecrübe ettik. Her birinin ayrı bir keyfi ve rahatlığı var. Her bir seçenek zamanınıza ve tercihinize göre farklı şekillenebilir elbette. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Datça'ya nasıl gidilir?



Dalyan



Datça'ya nasıl gidilir?

Pegasus Havayolları

Gökova

Gökova


Dalyan Kral Mezarları



Yorumlar